11 daagse rondreis Noord Sumatra

Hoogtepunten:

 • Medan
 • Tangkahan
 • Olifantentocht in het regenwoud van Gunung Leuser nationaal park
 • Tubing in Tangkahan
 • Orang-oetan voederplaats in Bukit Lawang
 • Jungle tour op zoek naar de Orang-oetan in het wild
 • Karo Batak hoogland met Brastagi
 • Sipisopiso waterval
 • Toba meer met Samosir eiland
 • Brommerrit Samosir


Dag 1  Airport-Medan

Wij halen u op van de luchthaven Kuala Namu, waarna we doorrijden naar het Deli River hotel. Dit hotel ligt in een buitenwijk van Medan aan een rivier in een prachtige omgeving. Het hotel heeft een zwembad. Na aankomst lekker relaxen, omdat u nog vermoeid bent van de lange reis. http://www.hotel-deliriver.com/

Dag 2  Medan-Tangkahan

In de ochtend een city tour met een bezoek aan Mesjid Raya (de grote moskee), Istana Maimoon (paleis van de sultan) en een Chinese tempel. Daarna  vertrekken we richting Tangkahan via Binjai en Batang Serangan. Bij aankomst check in een eco lodge, midden in het oerwoud van Gunung Leuser nationaal park. Onderdak in Tangkahan is eenvoudig, met natuurlijke materialen gemaakt en in harmonie met de omgeving. De cottages hebben een badkamer met douche (alleen koud water) en een westers toilet. (zie foto`s)

Dag 3  Tangkahan- olifanten tocht en tubing

Na het ontbijt lopen we naar het beginpunt van de olifantentocht. Tijdens de trekking ervaart u hoe het is op een Sumatraanse olifant te zitten. We steken tijdens deze rit een rivier over en lopen door de jungle. De rit duurt ongeveer 1 uur en na afloop is er een tubing tocht op de rivier. Deze tocht eindigt bij een prachtige waterval, waar we lunchen. Na de lunch komen we langs een dorpje, waar u  de lokale boeren aan het werk kan zien. Vervolgens lopen we terug naar de lodge .Overnachting in de lodge.

Dag 4  Tangkahan-Bukit Lawang

Na het uitchecken verlaten we Tangkahan en rijden naar Bukit Lawang, langs plantages en door de jungle. Vanwege het slechte terrein stappen we over in een Jeep. Onderweg stoppen we bij een plantage, een school en een palmolie fabriek. Na aankomst in Bukit Lawang check in Ecolodge. http://ecolodges.id/en/
Tot voor kort werd na aankomst de orang-oetan voederplaats bezocht, maar die is slecht bereikbaar. Check bij aankomst met de gids wat mogelijk is. Anders wordt de voederplaats via een andere route de volgende ochtend bezocht, voorafgaande aan de jungle trek.

Dag 5 Jungle trekking

Vanochtend staat er een jungle trek van drie tot vier uur op het programma. We verkennen het tropische regenwoud met zijn overweldigende flora en fauna en gaan op zoek naar de orang-oetan, die hier in het wild leeft. In de middag keren we terug naar ons hotel. Overnachting in Ecolodge. 
 
Dag 6 Bukit Lawang - Berastagi

Vandaag verlaten we Bukit Lawang en gaan op weg naar Berastagi via Sembahe en Bandar Baru. Onderweg bezoeken we een ecologische tuin en bij aankomst de lokale markt in Berastagi. 
Berastagi, een ``koel`` bergoord in een prachtige omgeving, word gedomineerd door de Sinabung en Sibayak vulkanen. De hooglanden rondom Berastagi lenen zich uitstekend voor het verbouwen van groenten en fruit en veel bewoners hebben dan ook een prive plantage.In het weekend en tijdens feestdagen zijn er veel dagjesmensen uit Medan. Het is bekend om zijn bloemen en fruitmarkt en na aankomst bezoeken we de fruitmarkt. We overnachten in Grand Mutiara Berastagi.  http://www.grandmutiarahotel.com/

Dag 7  Berastagi - Teletop – Tuk Tuk (Samosir eiland)

We volgen vandaag een andere route naar Samosir eiland dan alle andere toeristen. We bezoeken de Sipiso Piso waterval, een meer dan honderd meter hoge waterval, welke zo uit een gat in de bergen lijkt te komen. Neem de tijd om foto’s te maken. Onderweg  bezoeken we ook een traditioneel  Karo Batak dorpje. Deze bevolkingsgroep woont in de Hooglanden rondom Berastagi.  Vervolgens via de Teletop, het hoogste en mooiste uitzichtpunt van het Toba meer, waar we stoppen. Daarna weer bergafwaarts om uiteindelijk via een landbrug Samosir eiland te bereiken. We verblijven daar drie nachten in Tabo cottages op het schiereiland Tuk Tuk. Het hotel ligt direct aan het prachtige Toba meer, het grootste en diepste kratermeer van Indonesië. http://tabocottages.com/tabocottages/#/home

Dag 8 Samosir eiland Toba meer

Rustig aan beginnen, waarna we een korte tour doen over het eiland. De middag is vrij ter besteding. De minibus en gids staan tot uw beschikking. Overnachting in Tabo cottages.

Dag 9 Samosir – brommerrit

De beste manier om Samosir te verkennen is per brommer. Deze dag zult u dan ook niet gauw vergeten. Voordeel van de brommer is dat je overal kunt komen en stoppen onderweg. De gids gaat met u mee. Overnachting in Tabo cottages.

Dag 10  Samosir - Parapat – Medan

Na het uitchecken nemen we de ferry voor de oversteek naar Parapat, vervolgens rijden we terug naar Medan via Pematang Siantar en Tebing Tinggi.
We overnachten in het  Grand Aston City hotel in het centrum van Medan.

Dag 11 Medan - Airport

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Medan. Als u een middagvlucht heeft kunnen we nog wat meer tijd doorbrengen in Medan. Nadat we u naar de luchthaven hebben gebracht nemen de chauffeur en gids afscheid van u en gaan terug naar huis.

 

Bij 2 personen € 860,- per persoon. Bij 4 personen € 655,- per persoon. Bij 6 personen € 570,- per persoon

Prijzen zijn inclusief:

 • Privé minibus met chauffeur en air co
 • Nederlands of Engels sprekende ervaren lokale gids
 • Geselecteerde  hotels/guesthouses (2 persoons kamers) :

      1 nacht Deli River Hotel Medan
      2 nachten Depary lodge Tangkahan
      2 nachten Ecolodge Bukit Lawang
      1 nacht Grand Mutiara Hotel Brastagi
      3 nachten Tabo Cottages Samosir
      1 nacht Grand Aston city hotel Medan

 • Jungle trek en lokale gids in Bukit Lawang
 • Vergunning Gunung Leuser nationaal park
 • Olifanten tocht en tubing in Tangkahan
 • Jeep Tangkahan - Bukit Lawang
 • Tickets voor de ferry van Samosir naar Parapat
 • Brommerrit  Samosir island
 • Entreegelden
 • Alle transfers
 • Ontbijt

Prijzen zijn exclusief:​

 • Lunch en diner
 • Tickets voor de intercontinentale vlucht