15 daagse rondreis Java-Bali  inclusief 3 nachten in Lovina

Hoogtepunten:

 • Botanische tuin Bogor
 • Salak nationaal park met overnachting in een villa
 • Pelabuhan Ratu
 • Treinreis Bandung-Yogyakarta
 • Yogyakarta
 • Borobudur
 • Kraton (paleis van de sultan) in Yogya
 • Prambanan (Hindoe tempel complex) in Yogya
 • Malang
 • Bromo savannah tour
 • Ijen krater
 • Lovina beach (Bali)

Dag 1 Jakarta-Bogor

Nadat we u hebben opgehaald  van de luchthaven Soekarno Hatta  brengen we u naar Mercure Jakarta Batavia hotel voor de overnachting.  Hotel in Jakarta - Mercure Jakarta Batavia - ALL (accor.com)   Als u voor de middag aankomt, rijden we eerst door naar Sunda Kelapa ,de oude (VOC)  haven, waar u teruggaat in de tijd. U ziet hier de Buginese schoeners, die vracht vervoeren in de gehele Indonesische archipel. De schepen worden nog met de hand geladen en gelost. Een locatie om prachtige opnames te maken.

Dag 2 Bogor –Salak Nationaal park

Vandaag een rustige start, omdat u mogelijk nog vermoeid bent van de lange reis. We bezoeken in de loop van de ochtend de beroemde botanische tuin(Kebun Raya), vervolgens bezoeken we thuisfabriekjes van Wayang golek (houten poppen) en gamelan (traditionele muziekinstrumenten) en een lokale markt. Na afloop rijden we naar Salak nationaal park waar u overnacht in een villa of homestay al naar gelang de bezetting.  

Dag 3 Salak Berg -Pelabuhan Ratu

Na het ontbijt rijden we richting Pelabuhan Ratu. Via Pelabuhan Ratu door naar Cisolok, waar we bij Ocean Queen resort inchecken. Dit mooie resort ligt direct aan het strand. Pelabuhan Ratu is een voormalig vissersdorp, maar uitgegroeid tot een toeristenplaats voor de locale toeristen en wordt in het weekend veel bezocht door de inwoners van Bandung en Bogor. Het ligt in een mooie baai in de vorm van een hoefijzer.

Meer informatie: Ocean Queen resort

Dag 4 Pelabuhan Ratu-Bandung

Na het ontbijt en voordat we vertrekken richting Bandung kunt u nog op het strand van het hotel of van het uitzicht op de baai en de oceaan genieten. We kunnen later in de ochtend vertrekken naar Bandung. Na aankomst in Bandung kunnen we in overleg met de gids Bandung gaan verkennen. Bandung is het centrum van de textiel met grote outlet stores,waar je tegen redelijke prijzen (merk)kleding en schoenen kan kopen. Verder is Bandung een ``moderne`` en levendige stad met veel studenten en een bruisend nachtleven. In de avond kunt u naar Braga straat gaan, een bekende straat vanwege zijn historische gebouwen, art deco architectuur, restaurants en goedkope warung(eettentjes). U overnacht  in Victoria premium guesthouse.

Meer informatie: http://the-victoria.com/

Dag 5 Bandung-Yogyakarta per trein

Een ontspannende treinreis via een prachtige route staat vandaag op het programma. Deze treinreis is het populairst onder de Nederlandse toeristen, daar het wellicht het mooiste traject is in Java en omdat velen snel willen doorreizen naar Yogyakarta. U komt in de middag aan in Yogyakarta, het culturele centrum van Java en word door de chauffeur opgehaald van het station. Vervolgens word u naar Duta guesthouse, http://www.dutagardenhotel.com/en/guest-house/  gebracht, midden in een van de 2 levendige toeristen centra van Yogya, met zijn vele guesthouses, hotels, cafés en warung (eettentjes). De rest van de middag is vrij ter besteding. In de avond bezoeken we Malioboro straat, de hoofdstraat van Yogya, waar U in een van de vele warung kunt eten. Deze zijn in de open lucht en het geheel lijkt op een markt  Er is veel keuze en u eet zittende op de vloer, een hele leuke ervaring.

Dag 6 Yogya-Borobudur-Merapi vulkaan-Yogya

We vertrekken vroeg in de ochtend naar de Borobudur, om de vele toeristen voor te zijn, nog meer van de omgeving te kunnen genieten en de schoonheid van het complex te ervaren. De Borobudur is het mooiste en grootste Boeddhistische tempel complex van de wereld. Het is 1 van de wereldwonderen en staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. We vervolgen de reis naar de Merapi vulkaan door een prachtig landschap. We stoppen bij een viewpoint in Kaliadem, waar u bij goed weer een prachtig uitzicht hebt op de Merapi en Merbabu vulkanen.Als het u aanspreekt kunt u nog verder de berg op met een Jeep (Optioneel). Na de Merapi vulkaan keren we huiswaarts naar Yoyakarta via een andere route. Overnachting in Duta guesthouse.

Dag 7 Yogyakarta

De ochtend is vrij ter besteding. In de middag een city tour met het Kraton (paleis van de sultan) gevolgd door een bezoek aan Kota Gede ,waar voorwerpen en sieraden van zilver gemaakt en verkocht worden en daarna naar een wijkje waar U de batik cultuur te zien krijgt. (kleding en schilderijen met de hand gemaakt op de traditionele manier).Overnachting in Duta guesthouse.

Dag 8 Yogyakarta-Kediri

Vandaag een lang traject met voldoende interessante stops onderweg. Na het ontbijt bezoeken we eerst het  Prambanan tempel complex, vervolgens gaat de rit naar Kediri, waar we bij aankomst in Bukit Daun hotel inchecken. Het hotel heeft een zwembad.

Dag 9 Kediri-Malang

Na het uitchecken en ontbijt vertrekken we naar Malang, in de 18 e eeuw een Nederlandse nederzetting. Hier zijn nog voldoende koloniale invloeden te vinden zijn, o.a. het prachtige stadhuis. Het is een charmante plaats met verschillende leuke markten en de beroemde Toko Oen. Bezoek aan Ijen straat, het stadhuis,Toko Oen, Java Indie restaurant met een mooi uitzicht op een rivier en 1 of meer markten. Overnachting in Malang in Kertanegara premium guesthouse.

Meer informatie: http://www.kertanegaraguesthouse.com/

Dag 10 Malang-Tumpang-Bromo

Voordat we vertrekken heeft u nog voldoende tijd Malang verder te verkennen of waar U gister niet aan toe bent gekomen. In de middag rijden we naar Tumpang, vanwaar U per open Jeep via een prachtige route naar de Bromo rijd. (Bromo savannah tour) Uw bagage wordt door de chauffeur naar het hotel gebracht en na de tour wordt u door de jeep bij Yoschi`s, uw hotel voor deze nacht afgezet.

Meer informatie: www.yoschihotel.com/ 

Dag 11 Bromo-Kalibaru

Na het ontbijt vertrekken we naar Kalibaru een gebied met veel plantages, zoals koffie, rubber en cacao. De route gaat vooral het laatste deel weer door een prachtig landschap en aangekomen in Kalibaru checken we in bij Kalibaru cottages.

Meer informatie: http://kalibarucottages.com/

Dag 12 Kalibaru-Ijen-Kalibaru

Vroeg opstaan (04.00 uur) voor een sunrise tour naar de Ijen vulkaan met het prachtige turquoise kratermeer en de zwaveldragers. U krijgt een ontbijtbox mee en er is onderweg voldoende gelegenheid Uw ontbijt bij één van vele warungs en toko’s te nuttigen. Zo rond 06.00 -06.30 uur start de tocht naar boven. Na het zogenaamde weegstation (hier wegen de dragers hun zwavel) is het nog een klein half uurtje naar boven waar u het  kratermeer kunt aanschouwen. De tour is alleen geschikt voor degenen die goed ter been zijn en een redelijke conditie hebben. In de middag na terugkeer kunt U relaxen. Overnachting in Kalibaru cottages.

Dag 13 Kalibaru-Ketapang-Lovina

De rondreis op Java is bijna teneinde, want U gaat richting Ketapang, waar we de oversteek naar Bali maken. Vanaf de ferry gaat de rit verder naar Lovina in het noorden van Bali. Bij aankomst en check in gaan de chauffeur en de gids terug naar Bogor. 
U brengt de laatste dagen van uw vakantie door in het prachtige 4 sterren hotel Rambutan boutique hotel, gelegen in het midden van Kalibukbuk, een gezellige toeristische plaats aan de kust van Lovina beach. Het hotel heeft 2 zwembaden, een prachtige tropische tuin en de eigenaren Richard en Tini wonen met hun gezin op het terrein, waardoor er persoonlijk contact is. (www.rambutan.org) U kunt kiezen uit 2 kamers of een family room. We hebben voor deze locatie gekozen, omdat Lovina kleinschaliger en authentieker is dan het zuiden met het overvolle Sanur en Kuta/Legian.

Hiervandaan kunt U eenvoudig dagtochten regelen bij het hotel of bij 1 van de locale agenten om de hoek. Leuk om te doen is dolfijnen spotten vroeg in de ochtend. Een dagtocht naar Ubud,een kunsternaarsdorp, is ook aan te bevelen.

Dag 14  Lovina

Overnachting in Rambutan boutique hotel

Dag 15 Lovina

Overnachting in Rambutan boutique hotel

Dag 16 uitchecken en vertrek naar de volgende bestemming

Prijs:

Bij 4 personen € 985,- per persoon

Bij 2 personen € 1.315,- per persoon

Prijzen zijn inclusief:

 • Prive minibus met airco en chauffeur
 • Nederlands of Engels sprekende ervaren lokale gids
 • Alle kosten van de chauffeur en gids, zoals onderdak en maaltijden
 • Brandstof
 • Tolgelden
 • Parkeergelden
 • Alle entree gelden, zoals Botanische tuin, Kraton, Borobudur, Prambanan, Bromo, Ijen krater
 • Lokale gidsen, daar waar verplicht
 • Treintickets Bandung-Yogyakarta
 • Jeep Bromo savannah tour
 • Jeep Ijen
 • Transfers
 • Overnachtingen in geselecteerde hotels (2 persoons kamers)
 • Drinken onderweg in de auto
 • Ontbijt

Prijzen zijn exclusief:

 • Lunch en diner
 • Tickets voor de intercontinentale vlucht