Referenties

Reviews van onze gasten zijn te vinden op:

http://www.reisforum.nl/threads/zoekt-u-een-goede-gids-op-java.16376/

Enkele referenties van bovenstande link

Beste Allemaal,

April 2012 hebben wij als familie (2 kinderen en ouders) twee weken gereisd door Java. Dit hebben wij gedaan met Rachman travel, op aanraden van onze oom en tante die in 2007 zelf met hun kinderen hebben rondgereisd met Rachman (zie reisverhaal Nicu).
Wat een gave tijd hebben we gehad,; dit hebben we zeker weten te danken aan het spontane en innemende karakter van Rachman en uiteraard de chauffeur, Salim. Deze twee heren zorgen ervoor dat je je volledig op je gemak voelt. De woordgrapjes vliegen je om de oren en maken de soms lange autoritten een stuk aangenamer.
Het guesthouse dat hij bovenop zijn huis gebouwd heeft is een geweldige ervaring om mee te maken. Dichter bij de lokale bevolking komen is haast onmogelijk.

Ik raad iedereen aan om Rachman te boeken als je richting java gaat.

Teman betekent 'vriend' in het Bahasa en ik ben blij dat ik hem zo mag noemen.

Groet, een fan

(Teman) Maron


Hallo, wij zijn zojuist terug van onze trip Java (juli 2012) met onze kinderen.
Rachman had alles perfect voor elkaar. We hebben bij hem thuis gelogeerd en als je echt Java wilt leren kennen is dit de manier.Het is heel primitief, maar het blijft je voor altijd in je je geheugen, hier kan geen luxe tegenop.
Puur in zijn eenvoud, in een woord geweldig om mee te maken. Zijn vrouw is een geweldige kokkin. Met zeer weinig middelen hebben we fantastisch gegeten, de echte Javaanse keuken. De scooterrit door de autenthieke dorpjes en rijstvelden met aansluitend een wandeling door het oerwoud van de watervallen zal ons hele leven bij blijven. een aanrader voor iedereen. de treintrip van Bandung naar Jogjakarta was adembenemd mooi. Rachman is gezellig en heeft heel veel humor, spreekt goed Nederlands en is innemend. Voor iedereen die naarJava gaat: neem Rachman, daar krijg je geen spijt van!
 

Edith

 

In juli 2013 hebben wij met ons gezin (zoon 20 jaar en dochter 16 jaar) een 13-daagse rondreis over Java gemaakt met gids Rachman en chauffeur Halim. Het vervoer vond plaats in een comfortabel Mitsubishi-busje. Na de start in Bogor (tropische tuin) verbleven wij enkele dagen bij Rachman thuis wat een bijzondere ervaring was. Heerlijk gegeten en uitstapjes gemaakt naar de waterval, de vulkaan en de warmwaterbronnen. Omdat er weinig toeristen komen in dit deel van Java krijg je een goed beeld van het dagelijkse leven en de gewoonten. Hierna werd de tocht vervolgd via Pangandaran, Wonosobo, Jogjakarta en Malang. Door te kiezen voor de toeristische route is er gelegenheid om overal te stoppen en ter plekke bijvoorbeeld fruit te eten of iets te bekijken. Het bezoek aan de Brono-vulkaan en het Ramayana-ballet vonden wij één van de hoogtepunten. Rachman is een deskundige en betrouwbare gids die goed Nederlands spreekt en humor heeft. Halim was een rustige chauffeur die ons prima door het hectische verkeer van Java heeft geleid. Wij hebben een geweldige vakantie gehad en kunnen Rachman aan een ieder aanbevelen die buiten de gebaande paden op vakantie wenst te gaan. De uitgekozen hotels en guesthouses waren prima en voorzien van voldoende comfort. Uiteindelijk zijn we afgezet bij ons hotel op Bali waar wij afscheid hebben genomen van Rachman en Halim. Nog een tip: boek je vlucht rechtstreeks bij Emirates, scheelt honderden euros.

Hans en Ilse

geplaatst op http://www.reisforum.nl/threads/op-stap-met-gids-rachman.29659/  blzd 1 ``op stap met gids Rachman``

 

In Juli en augustus 2013 hebben we met onze 4 kinderen via Rachman www.rachmanreizen.nl een trip van 24 dagen door Sumatra en Java gemaakt. Als afronding hadden we een woning- en autoruil van 2 weken in Bali (Lovina)

De accommodaties varieerden van erg luxe naar eenvoudig. Zowel op Sumatra als Java hadden we een 11 persoons busje met gids en chauffeur.
Dit was de reis op Sumatra: Medan, Bukit Lawang, Berastagi, Samosir eiland (Toba meer), Sipirok, Bukit Tinggi, Padang.
Hoogtepunten waren:
Trektocht door de jungle in Bukit Lawang. We zagen daar Orang Utans en hebben geraft.
Het hotel was eenvoudig (Sam’s ecolodge) , maar de locatie aan de rivier was geweldig en het eten erg goed.
In Berastagi maakte we een leuke tocht te paard.
Samosir was heerlijk. Een goed verblijf bij Horas family home. Heerlijk zwemmen, zelf je vis vangen voor het diner.
Verder vele mooie uitstapjes naar rijstvelden, watervallen, Minang Kabau etc.
Rachman had als gids Sarlen en als chauffeur Ginting geregeld. Ginting was een heel rustige chauffeur die ons overal veilig naartoe bracht. Sarlen spreekt goed Nederlands en is als lokale gids erg goed op de hoogte van de gebruiken en bijzonderheden. Onderweg veraste hij ons met kleine extra uitstapjes.
Dit deel van de reis duurde 12 dagen. Als we meer vakantiedagen hadden gehad, zouden we over dit stuk graag 2 of 3 dagen langer over hebben gedaan.

Vervolgens vlogen we van Padang naar Jakarta waar Iwan, onze gids, op ons stond te wachten.
Iwan bleek een gids te zijn met een enorme ervaring. Hij spreekt behoorlijk Engels en zelfs een beetje Nederlands.

Hij heeft ons goed geholpen om bij kerken in Bandung en Madiun documentatie over onze voorouders te vinden.
Onderweg improviseerde hij goed door ons extra uitstapjes voor te stellen of door een stuk van een paar uur over een slechte weg over te slaan door een boottochtje over de rivier te maken.
Dit was de reis op Java: Bogor, Bandung, Garut, Pangandaran, Wonosobo, Yogyakarta, Madiun, Bromo, Kalibaru, met ferry naar Bali en dooor naar Lovina.
Hoogtepunten waren:
Vinden documenten voorouders, surfen in Pangandaran, Dieng plateau, Yogyakarta, Borobudur, Bromo.
Ook dit deel van de reis duurde 12 dagen, ook hier zouden we liever langer gebleven zijn.

Vervolgens staken we met de ferry over naar Bali en werden we naaar Lovina gebracht.
Daar verbleven we in het huis van een familie met wie wij van woning en auto hadden geruild.

Eenvoudige ritjes deden we zelf met de auto. Voor wat gecompliceerdere tochten huurden we een chauffeur in.
We hebben uiteraard de dolfijnen gezien, we hebben gevist en gedoken.
Kleine souvenirs kochten we voor een klein bedrag op het strand. Voor wat serieuzere uitgaven gingen we naar de “parel fabriek” Atlas of voor Buddha to Buddha naar Saraswati silver.

Geplaatst op http://www.reisforum.nl/threads/prive-rondreis-met-gids-en-chauffeur-sumatra-java-bali.29734/  blzd.1 ``Prive rondreis met gids en chauffeur Sumatra-Java-Bali``

Bob182


 Rachman Reizen,

 Wij zijn in februari 2014 2 weken met Rachman reizen door Java gereisd. Van Jakarta tot Malang. Fantastische weken doordat de reis individueel toegesneden wordt op jouw wensen. Bij boeken heb je in Nederland contact met Rachman reizen in Hoofddorp . Daar word je goed geadviseerd en kun je je wensen aangeven. In Indonesië wordt alles geregeld door Dhr. Rachman.
 Wij werden keurig door hem en zijn chauffeur afgehaald op het vliegveld van Jakarta.
 Verder van plaats naar plaats naar onze hotels. Onderweg werd over het land verteld en regelmatig gestopt voor proeven van fruit en spontane of geplande bezichtigingen.
 Heel relaxed op deze manier waarbij je totaal wordt ontzorgd en wel het authentieke Indonesië ervaart met veel Nederlandse wortels en gebouwen. Perfecte prijs kwaliteit verhouding en gezellige reisleider die met zijn chauffeur volledig ter beschikking zijn maar niet op je lip zitten. In tegendeel zelfs. Van harte aan te bevelen.


 Met vriendelijke groet,

 Els Vissers

Geplaatst op http://www.reisforum.nl/threads/rondreis-java-indonesi%EF%BF%BD.29937/ blzd 1 ``Rondreis Java Indonesie`` 

 

Van 14 tot en met 26 juli 2014 hebben wij (2 volwassenen, 2 kinderen van 14 en 17 jaar) een individuele rondreis op Java gemaakt met Rachmanreizen. Grotendeels hebben wij gebruik gemaakt van de voorbeeldreis, maar hier en daar hebben wij er onze persoonlijke invulling aan kunnen geven. Het was in 1 woord: fantastisch! Onze Nederlands sprekende gids Ekko heeft ons geweldig begeleid. Niets was hem te veel. Bij Rachman thuis was een unieke ervaring. Hier kwamen we echt tot rust in een voor ons ongewone omgeving: de schoonheid van de sawa's en bergen, de rust en zonder de hectiek van het gewone- en digitale verkeer. Een echte aanrader. Een kleine greep uit onze reis: Salak Mountain, Anklungschool in Bandung, Yokyakarta, Merapi vulkaan, raften, Borobodur, Prambanan, Bromo, Sukamade. Onze ervaring met Rachmanreizen: Super! Zowel het contact met Lex Romeijn (contactpersoon in Nederland) en Rachman verliep heel erg prettig. Wij bevelen hen dan ook bij iedereen van harte aan!

Jose S

Geplaatst op http://www.reisforum.nl/threads/rondreis-java-met-rachmanreizen.30438/ blzd 1 ``Rondreis Java met Rachmanreizen``

 

Java rondreis met Rachman Reizen
Afgelopen zomer (eind Juli) zijn we met onze dochters van 15 en 21 jaar, 12 dagen op pad geweest met Augus en privé chauffeur in een minibus, geregeld door Rachman en Lex Romeyn. We waren op eigen gelegenheid naar Jakarta gereisd en we hadden de eerste dag zelf een hotel geboekt. Volgens afspraak kwam de ruime bus de volgende dag nog voor de afgesproken tijd bij het hotel voorrijden.  We hebben in grote lijnen de voorbeeldreis van Rachman reizen gevolgd, en we hebben het idee dat we hiermee alle hoogtepunten van het eiland hebben gezien.
Java is een heel mooi eiland, met name West Java is qua natuur geweldig. De bewoners in dit gebied zijn verwonderd als er ze westerlingen zien. Heel bijzondere punten vonden we: Cikidang  (jammer dat we tijdens het raften geen fototoestel hadden, prachtige natuur!) en de vismarkt en het strand van Pelabuhan Ratu. De overnachtingen zijn qua comfort zeer divers, met als bijzondere ervaring de overnachting op Salak Berg bij de Rachman familie. We hadden ons voorbereid op een eenvoudig onderkomen, maar we hadden ons deze oorspronkelijke omgeving van tevoren niet kunnen voorstellen. Heel bijzonder en hoe langer we terug zijn, hoe geweldiger we het vonden. De brommerrit op de Salak berg met jongens uit de omgeving was ook indrukwekkend.
De reis was prima geregeld met minibus en trein. Doordat we het hele eiland van West naar Oost wilden zien, zijn we hele dagen onderweg geweest. Ook bijzonder waren de treinreis van Bandung naar Yogjakarta (trui aan, in de trein is het koud), de gezellige (winkel)stad Yogjakarta, de nachtelijke rit en beklimming van de toeristische Bromo vulkaan met overnachting in het bergdorp (idee en sfeer van een skihut in Oostenrijk) en de beklimming van de Ijen vulkaan. Aangezien we na deze reis op eigen gelegenheid naar Bali gingen, zijn we afgezet bij de boot. Daar waren we met een paar andere Nederlanders de enige toeristen tussen Indonesiërs op brommertjes en auto’s. We kijken terug op een heel bijzondere vakantie.
Hoewel we het niet gewend waren om een reis te boeken op basis van referenties, zijn alle wensen uitgekomen. Een volgende keer zouden we het zeker weer doen. Nu we het hele eiland in vogelvlucht hebben bezocht, zouden we een volgende keer een kleiner deel intensiever willen bekijken, waardoor je ook minder onderweg bent. Tot slot was ook nog het voordeel van deze privéreis dat we overal gestopt zijn waar we wilden of waar Augus iets interessants zag. Zo hebben we veel plantages gezien, en bij kraampjes veel onbekende vruchten geproefd. Tip die we van anderen reizigers hoorden: neem de zeepjes uit de hotels mee voor de mensen op de plantages, daar zijn ze heel blij mee!  Fam. Jeurissen


 

In januari 2015 heb ik samen met mijn moeder een rondreis gemaakt door Java. Onze 'roots' liggen daar en het was daarom ook een droom die uitkwam om dit land nu eens echt te zien en ervaren.
 Via Rachmanreizen heb ik deze individuele rondreis geregeld en ik zou het zo weer op deze manier doen. Wij hebben echt de reis van ons leven gehad!  Onze chauffeur meneer Halim en onze gids Eko hebben alles eraan gedaan om ons te helpen onze roots te daadwerkelijk te vinden. We hebben een geweldige week met hen gehad, zulke lieve en warme mensen met het hart op de goede plek. Ditzelfde geldt voor meneer Rachman en zijn familie. De tijd op de homestay heeft indruk gemaakt. Een prachtige plek midden in de rijstvelden. De vrouw van meneer Rachman kan echt goed koken en ze zijn zeer gastvrij. Ook zijn wij bij de familie van meneer Halim geweest, ontzettend lieve mensen. Wij hebben ons heel veilig gevoeld met meneer Halim en Eko op reis, zowel op de drukke autowegen als op straat of bij de meer toeristische bezienswaardigheden. Zij waren zeer behulpzaam en dachten ook echt na over wat bij ons zou passen qua dagprogramma. Zo heeft mijn overgrootopa gewerkt op een suikerplantage en gingen zij op zoek naar de specifieke plek waar deze heeft gestaan met behulp van de lokale bevolking. Het leek het programma spoorloos wel! Ook vonden wij het huis waar mijn oma geboren is, wat heel bijzonder was. Meneer Halim en Eko hadden als verrassing een bezoek een suikerfabriekmuseum geregeld, heel leuk om te doen.
 Wat ik heel fijn vond aan deze manier van reizen was dat het heel relaxt was, we hoefden zelf nergens aan te denken en konden echt genieten. Daarnaast is het heel flexibel, je kunt zelf aangeven wat je wilt. Ik heb van tevoren namelijk getwijfeld over een groepsreis omdat ik samen met mijn moeder in een korte termijn veel wilde zien. Ik ben echt heel blij dat ik de keuze heb gemaakt voor Rachmanreizen, zeker nadat ik heb gesproken met medereizigers in de treinrit van Bandung naar Yogjakarta. Niet dat ik denk dat er iets mis is met groepsreizen, maar het tempo en programma is dan toch anders en dat moet bij je passen. Ik werd bevestigd in de indruk dat wij het 'echte' Indonesië hebben leren kennen door deze manier van reizen. Het regelen zelf was heel prettig doordat ik van tevoren contact had met Lex Romeijn. Ik heb hem veel vragen gesteld die altijd netjes werden beantwoord, ook dacht hij mee over de invulling van ons programma, passend bij onze wensen. Betaling van tevoren gedaan, wat ik enigszins spannend vond maar achteraf ook heel logisch omdat er zaken van tevoren moeten worden geregeld (en betaald) door meneer Rachman en zij daarna niet het risico kunnen lopen dat mensen na een reservering toch niet komen opdagen.
 Overigens krijg je bij reserveren een mooi reisoverzicht met handige tips erbij. Kortom, ik kan het iedereen aanbevelen, het was echt geweldig! 
 Tip: kleding over? neem mee voor de eerste dagen en laat achter bij familie Rachman, zij verdelen het over de mensen in de Kampung. Scheelt in de koffer op de doorreis en deze mensen zijn er echt ontzettend blij mee! 

Tamara W-B

Geplaatst op http://www.reisforum.nl/threads/rondreis-java-met-rachmanreizen.30438/ blzd 1 ``Rondreis Java met Rachman Reizen``

 

Anja en Frank Ginsel doen verslag van reis van Jakarta naar Kalibukbuk op Bali.(Oktober 2015) Opgehaald door chauffeur Halim en gids Ridwan op Sukarno-Hatta airport.Volgende dag via Bogor (botanische tuin) naar Rachman`s home stay prachtig gelegen in de bergen. Ook tocht op brommer langs de rijstvelden. Rachman bleef onze gids en sprak vloeiend Nederlands, een woord kunstenaar ( welke Javaan iinformeert wat er leuk is aan ``doodleuk``?) We hebben in en buiten de prive bus ontzettend veel plezier gehad ! De treinreizen en boottocht waren zeer de moeite waard... Rachman en Halim zorgden ervoor dat alles goed geregeld was, prima hotels en zo nu en dan in de tour een rustdag. Rachman reizen is een aanrader, want door de super kleinschaligheid kom je in aanraking met de mensen en hun cultuur.We hebben buiten het genieten veel geleerd over het Javaanse volk. Ook op de hoogtepunten op Jawa zoals b.v. Borobudur en Bromo werden prima begeleid. Anja en Frank

Geplaatst op http://www.reisforum.nl/threads/rondreis-jawa-met-rachman-reizen.31041/  blzd 1 Rondreis Jawa met Rachman Reizen 

 

Helaas kunnen verslagen van onze gasten door een onkende reden niet meer op indonesie.reisforum.nl geplaatst worden. We plaatsen nu af en toe verslagen met foto`s  op mijn prive facebook pagina (Lex Romeijn)  http://www.facebook.com/lex.romeijn